میخواهید هم لبخند زیبایی داشته باشید و هم شکل بینی خود را اصلاح کنید و این پرسش برای شما پیشآمده که کدام یک را اول انجام دهید؟
به علت آن که زمان انجام کامپوزیت دندان احتمال دارد تغییراتی پیش آید مانند تغییر در لب ها، صورت و شکل لپ و گونه ها، در نتیجه به خودی خود کامپوزیت روی شکل بینی تاثیر می گذارد.
اگر حین عمل کامپوزیت دندانی کشیده شود، لب به صورت جزئی به سمت داخل متمایل می شود. بنابراین پس از انجام کامپوزیت ممکن است هدف جراحی بینی تغییر کند. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند، ابتدا عمل کامپوزیت دندان را انجام دهید تا شکل نهایی لب ها و گونه ها و موقعیت قرار گیری لب ها با بینی کاملاً مشخص شود و سپس اقدام به جراحی بینی نمایید.
آشنایی با کامپوزیت دندان
یکی از بهترین راهها برای اصلاح لبخند، درخشش دندانها و پوشاندن دندانهای ترکخورده، استفاده از کامپوزیت است. در کامپوزیت با استفاده از روکش، دندانهای شما را میپوشانند و آنها را یکدست و زیبا میکنند. این عمل با فرض سالمبودن دندان انجام میگیرد، اگر دندانهای شما مشکل پوسیدگی و … دارند، ابتدا دندانپزشک آنها را ترمیم میکند و سپس عمل کامپوزیت را انجام میدهد.
دندانپزشک بعد از تمیزکردن دندان ممکن است کمی روی مینا دندانهای شما کار کند و همچنین لبههای تیزدندانها را اصلاح نماید. سپس روکشهایی را روی دندانهای شما میچسباند و آنها را با چسب محکم میکند. در مرحله بعد، با استفاده از پرتو، روکش را ثابت خواهد کرد. کامپوزیت دندان را به روش مستقیم و غیرمستقیم انجام میدهند. همچنین تنوع مواد بهکاررفته در آن بسیار زیاد است که با توجه به بودجه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
در موارد محدودیت زمانی، کامپوزیت دندان قبل یا بعد از جراحی بینی؟
همان گونه که می دانید رابطه لب ها و شکلی که بینی در نهایت به خود می گیرد در جراحی بینی اهمیت بالایی دارد. بنابراین با هر تغییر در فرم لب ها، احتمال دارد زاویه لب ها و بینی بر هم بخورد.
به همین مناسبت تغییر شکل لب ها بعد از روکش دندان ها قطعاً باعث می شود پزشک جراح زیبایی در مورد چگونگی انجام جراحی بینی بیمار تصمیم جدیدی بگیرد. بنابراین در حالت ایده آل شخص بهتر است در ابتدا دندان های خود را به فرم دلخواه درآورد. سپس برای عمل بینی به جراح مراجعه کند.
به طور کلی وقتی بیمار از فرم لب و دندان خود اطمینان پیدا کرد، دیگر بابت جراحی بینی نگرانی ندارد و پزشک جراح زیبایی نیز می تواند با قطعیت تصمیم نهایی را بگیرد.
انجام همزمان کامپوزیت با عمل بینی
برای بررسی این حالت باید ابتدا این پرسش را مطرح کنیم که رابطه بین تغییر شکل لب و عمل زیبایی بینی چیست؟ باید بدانید که تغییر شکل لب یکی از نتایج عمل بینی است و این تغییر شکل بعد از اتمام جراحی رخ میدهد. به عبارت دیگر، در پایان جراحی بینی، لب بیمار با توجه به نوع عمل انجام شده، تغییر شکل خواهد داد و زاویه مناسبی را با بینی اصلاح شده پیدا میکند. از آن جایی که عمل بینی در یک جلسه انجام میشود ولی کامپوزیت دندان میتواند چندین جلسه طول بکشد، تقارن دو عمل به صلاح بیمار نیست.
البته اگر بیمار اصرار به تقارن و همزمانی این دو عمل دارد، باید بین دندانپزشک و جراح بینی همفکری انجام شود و بهترین راه را انتخاب کنند تا بهترین نتیجه برای بیمار حاصل شود. ارتباط بین دو متخصص میتواند عوارض ناشی از این تقارن را بسیار کم کند. به طور خلاصه، خطرات زیر در هنگام همزمانی عمل بینی و کامپوزیت وجود دارد:
o تغییر زاویه بین لب و بینی
o از بین رفتن هماهنگی و هارمونی بین لب و بینی
o تغییر مکان و موقعیت لب
بنابراین برای انجام کامپوزیت حتما به دندانپزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید تا یک نتیجهی زیبا و دلپسند از عمل بینی و کامپوزیتتان در کنار هم داشته باشید.
کاهش هزینه ها با انجام عمل بینی و کامپوزیت
اگر عمل کامپوزیت ابتدا صورت گیرد، با هزینه کم می توان عملی زیبا داشت. ولی اگر پیش از سرامیک نمودن دندان ها جراحی بینی انجام شود، احتمال دارد تغییراتی در صورت رخ دهد. در نتیجه متقاضی مجبور است که دوباره بینی خود را ترمیم کند. مسلما هزینه اضافی به دنبال دارد.
انجام کامپوزیت بعد از عمل بینی
از نقطه نظر پزشکی 4 تا 6 هفته بعد از عمل بینی، بیمار میتواند کامپوزیت دندان انجام دهد. در طول این مدت زمانی بیمار بهبودیافته و آماده انجام عملهای زیبایی دندانپزشکی است. امکان دارد کامپوزیت بالافاصله بعد از عمل بینی مشکلات زیر را به همراه داشته باشد.
o دوره ریکاوری و استراحت بیمار به طور کامل انجام نشده باشد و باعث بروز مشکلاتی در بیمار شود.
o کامپوزیت عملی تهاجمی به شمار میآید و ممکن است فشار زیادی به بیمار وارد شود. در نتیجه، درد بیمار با توجه به سابقه عمل بینی افزایش پیدا میکند. از طرفی دیگر، احتمال شکستن و ترک در دندانهای جلویی بیمار بالا میرود.
o تورم و بادکردن بینی در هنگام کامپوزیت دندان محتمل است و باعث نگرانی بیمار میشود.
o در حین کامپوزیت دندان ممکن است لثه و دندان بیمار خونریزی کند. در نتیجه، اگر فاصله بین جراحی بینی با کامپوزیت کم باشد، منجر به ضعف و بیحالی شدید در او میشود.
o یکی از دیگر از مشکلات، بروز حفره بین دهان و سینوس است. این مشکل میتواند برای بیمار در درازمدت آسیبزا باشد.
o در اثر کامپوزیت، تغییراتی در صورت و لب ایجاد میشوند که شاید به نظر بیمار ناخوشایند باشند و دوباره او را مجبور کنند که عملهای زیبایی انجام دهد.
این سوال پیش می آید که تغییر فرم لب ها با جراحی بینی چه ارتباطی دارد؟
در جواب باید گفت که رابطه لب ها و شکلی که بینی در نهایت به خود می گیرد در جراحی بینی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین با هر تغییری در فرم لب ها، احتمال دارد زاویه لب ها و بینی بر هم بخورد.
در نتیجه در شکل نهایی بینی جراحی شده تغییر ایجاد می شود. تغییر شکل لب ها بعد از روکش دندان ها قطعا باعث می شود پزشک جراح زیبایی در مورد چگونگی انجام جراحی بیمار تصمیم بگیرد؛ بنابراین بیمار در حالت ایده آل می تواند دندان های خود را به فرم دلخواه درآورد. سپس برای عمل به جراح زیبایی مراجعه کند. در حالت کلی وقتی بیمار از فرم لب و دندان خود اطمینان یابد، دیگر بابت جراحی بینی نگرانی نخواهد داشت.
جمعبندی
کامپوزیت دندان موجب میشود که لبخند جذابتری داشته باشد؛ اما همزمانی این کار با عمل بینی ممکن است باعث خطرهایی برای بیمار شود. در پاسخ به این سوال که بین سه گزینه کامپوزیت بعد از عمل بینی، کامپوزیت با عمل بینی و کامپوزیت قبل از عمل بینی کدام یک را باید انتخاب کرد، باید گفت بهتر است کامپوزیت را قبل از عمل بینی انجام داد. در موارد خاص، باید همزمان با پزشک جراح و دندانپزشک مشورت کرد تا بهترین گزینه را برای شما انتخاب کنند.