درمان لبخند لثه ای

لبخند لثه ای می تواند ناشی از رویش غیر طبیعی دندان، مشکل رشد فک، عدم همپوشانی درست فک ها، مشکلات عضلانی یا بیش فعالی لب فوقانی و … باشد. برای درمان و اصلاح لبخند لثه ای روش های دندانپزشکی زیادی وجود دارد .

نمی‌توان انکار کرد که هنگام لبخند زدن، ظاهر دندان‌ها تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد. عوامل زیادی مانند زردی و بدرنگی، چینش نامنظم، وجود فاصله میان دندان‌ها و لبخند لثه ای (Gummy smile) می‌توانند باعث از بین بردن زیبایی طبیعی دندان‌ها شوند.

جایگاه خطوط لثه هرکس متفاوت است. برخی در بالا، برخی در پایین و برخی در حالت میانه قرار دارد. برخی حتی ممکن است خطوط لثه ناهمواری داشته باشند. معمولا لبخند لثه ای در اثر تغییر شکل و به هم خوردن تناسب میان دندان‌ها و لثه‌های فوقانی وجود می‌آید. از آنجایی‌که این مشکل هنگام لبخند زدن با مشاهده بخش زیادی از سطوح لثه‌های بالا مشخص می‌شود، به آن لبخند لثه ای نیز گفته می‌شود.

تعریفی که میتوان به لبخند لثه ای یا لثه نما اطلاق کرد پیدا بودن بیش از حد لثه در حین لبخند است. خط لبخند هر شخص به عوامل متعددی وابسته است که در ذیل به چند عامل اشاره می کنیم:

  • شکل و ابعاد لب های بالا و پایین
  • ماهیچه های صورت شخص
  • شکل و ابعاد ردیف بالا و پایین دندان
  • ابعاد و بافت لثه شخص

چه عواملی موجب لبخند لثه ای میشود؟

قطعا برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که لبخند لثه ای چگونه ایجاد میشود؟ و بهتر است بدانید افزایش بیش از حد بافت لثه شما باعث میشود که لثه چند میلی متر بالاتر از دندان و پایین تر از لب بالایی قرار گرفته و یکی از دلایل اصلی این لبخند لثه ای عوامل ژنتیکی است. دندانپزشکی زیبایی برای درمان این مشکل راهکارهایی دارد. البته عوامل دیگری وجود دارد که میتواند موجب افزایش ارتفاع لثه شود و لبخند لثه ای ایجاد شود که در ادامه آنها را نام میبریم:

  • داشتن دندان هایی که نا مرتب هستند
  • داشتن دندان هایی از نوع خیلی کوتاه
  • ابتلا به بیماری لثه یا پریودنتال
  • رشد بیش از اندازه استخوان بیرونی فک بالا
  • مصرف دارو هایی هم چون داروی جلوگیری از تشنج و یا داروی درمان فشار خون بالا که باعث رشد بیش از حد لثه می شود
  • ژنتیک

درمان لبخند لثه ای مناسب چه کسانی است؟

برای اینکه امکان درمان لبخند لثه ای برای افراد وجود داشته باشد باید شرایط زیر را دارا باشند:

  • افرادی که به لحاظ جسمی و عمومی سلامتی کامل دارند.
  • به بیماری خاص مبتلا نباشد.
  • عدم استفاده از داروی خاص
  • افرادی که به دنبال زیبایی ظاهری واصلاح و درمان ن لبخند لثه ای هستند.
  • افرادی که با داشتن بیماری ژنتیکی به دنبال درمان لبخند لثه ای هستند.

برای درمان لبخند لثه ای به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

ممکن است این ابهام در ذهن شما شکل بگیرد که برای اصلاح لبخند لثه ای چه باید کرد؟ تنها راه‌حل ممکن مراجعه به دندانپزشک است. اصولا یک خط لبخند با ظاهر مطلوب، باید کمترین میزان بافت لثه را نشان دهد. به‌همین‌دلیل، دندانپزشک عمومی هنگام معاینه با توجه به شکل و اندازه لب، ماهیچه‌های صورت، شکل و اندازه دندان‌ها و بافت لثه، شما را به یکی متخصصان زیر ارجاع می‌دهد:

  • جراح دهان، فک و صورت
  • جراح و متخصص بیماری‌های لثه (پریودنتیست)
  • متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی
  • متخصص ناهنجاری‌های فک-صورت (ارتودنتیست)

به عنوان مثال، اگر مشکل شما رشد بیش‌ازحد استخوان فک فوقانی باشد، برای جراحی فک به‌منظور درمان لبخند لثه ای باید به جراح دهان، فک و صورت مراجعه کنید. مطمئنا پیش از هرگونه اقدامی، یک تصویربرداری با اشعه ایکس برای بررسی ریشه دندان‌ها و استخوان فک لازم است.

روش های اصلاح لبخند لثه ای

برای درمان لبخند لثه ای روش های مختلفی وجود دارد که بنا به دلیل ایجاد لبخند لثه ای میتوان نوع درمان را به صورت دقیق مشخص نمود و انجام داد. با ما همراه باشید تا چند نوع از روش های درمان لبخند لثه ای را برای شما نام ببریم:

۱.درمان با ایمپلنت متحرک

در ابتدا می توانیم از روند درمانی موقت نام ببریم که در آن متخصص با جای گذاری یک ایمپلنت متحرک سعی در تنظیم مجدد و هر چه بهتر موقعیت دندان ها و لثه شما می کند. در طول روند در موقعیت ها مورد نظر از بی حسی استفاده شده تا فرد دردی حس نکند. میزان هزینه این نوع درمان موقت نسبت سایر درمان ها کمتر بوده که باعث رواج آن بین اشخاص شده است.

۲.درمان با پایین اوردن لب

در مواردی که مشکل از لب فرد باشد، متخصصین با جا به جایی لب و تنظیم آن نسبت به دندان ها و پایین آوردن لب بالا سعی بر پنهان کردن لثه تا حد ممکن می کنند. در این روند ردیف کوچکی از لثه توسط پزشک برداشته شده که در نتیجه آن هنگام لبخند لب بالا کمتر صعود می کند. این نوع درمان اثری از زخم و جراحی به جا نگذاشته و تنها تغییر بیرونی آن در لبخند شما اتفاق می افتد.

۳.بوتاکس برای بهبود لبخند لثه ای

از دیگر درمان های رایج می توانیم به اصلاح لبخند لثه ای با بوتاکس اشاره کنیم. در این نوع از درمان متتخصصین با تزریق بوتاکس فعالیت ماهیچه هایی که مسئولیت جا به جایی لب بالا را هنگام خنده بر عهده دارند را به حداقل ممکن می رسانند. در این روند بین یک واحد تا دو واحد بوتاکس به محدوده لب بالا و بینی تزریق شده تا از فعالیت بیش از اندازه ماهیچه های این محدوده جلوگیری شود.

از مزایای بوتاکس می توان به سریع بودن روند درمان، حداقل خطر در طول روند درمان، ریکاوری در کوتاه ترین زمان ممکن و هزینه پایین آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که مدت اثر این نوع درمان بین اشخاص مختلف، متفاوت بوده ولی به طور میانگین بین سه تا چهار ماه تخمین زده می شود.

۴.اصلاح لبخند لثه ای با افزایش طول تاج دندان

یکی از رایج ترین روش هایی که برای اصلاح طرح لبخند لثه ای استفاده میشود  افزایش طول تاج دندان است. در این روش ابتدا کمی از بافت لثه را برداشته و استخوان هم به مراتب اصلاح میشود. پس از آن خط لثه مجدد کانتور شده و ظاهر تاج دندان کمی بلند تر به نظر میرسد.

۵.درمان لبخند لثه ای با لیزر

یکی از کاربردهای لیزر در دندانپزشکی مدرن درمان لبخند لثه ای با لیزر است. زمانی که مشکل به بافت لثه برگردد میتوان از درمان با لیزر برای بر طرف کردن آن استفاده کرد. با اینکه این نوع از درمان هنوز مورد تایید تمامی سازمان ها نیست ولی شواهد تا به امروز نشان دهنده این بوده که این نوع درمان می تواند موثر و مفید واقع شود. متخصصین در طول این روند با استفاده از دستگاه های پیشرفته اقدام به شکل دادن مجدد لثه و یا حتی دندان های شما می کنند.

درمان با لیزر بیشتر به اشخاصی که لبخند لثه ای متوسط و یا شدید دارند پیشنهاد شده و برای به انجام رسیدن آن شخص مورد نظر باید اطمینان حاصل کند که به این نوع از درمان حساسیت نداشته باشد زیرا به طو مثال  در بعضی از موارد نادر حساسیت، این درمان می تواند باعث خونریزی شدید لثه فرد شود. در طول روند درمان با لیزر لثه شخص بسته به میزان مورد نیاز برداشته شده که منجر به کمتر نمایان شدن لثه هنگام لبخند شود.

مراقبت های پس از انجام لیزر مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید و میتوان گفت که بسته به نوع و میزان لثه هر شخص طول درمان و هزینه آن متغیر است. مطلع باشید که در روند ریکاوری، لثه و دندان شما می تواند تا چند روز خون ریزی کند.

۶.ارتودنسی برای اصلاح لبخند لثه ای

تنظیم مجدد دندان ها هم از دیگر موارد است که در آن با روندی شبیه به ارتودنسی اقدام به تنظیم هر چه بهتر دندان ها و در نهایت خط لبخند او می شود.این نوع از درمان نسبت به سایر روند های درمانی مدت زمانی بیشتری برای اثر کردن نیاز دارد. زیرا که در آن سعی بر اصلاح موقعیت دندان ها و لثه با جا به جایی به مرور زمان می شود. با اینکه نسبت به سایر درمان ها مدت زمان بیشتری نیاز دارد ولی می توان گفت این نوع از درمان رایج ترین بین آن هاست. در نتیجه می توان گفت که اگر برای اصلاح لبخند لثه نمای خود عجله دارید این نوع درمان برای شما مناسب نیست.

۷.کانتورینگ لثه

همانطور که میدانید کانتورینگ یک نوع عمل جراحی است در این عمل جراحی باید کمی از بافت لثه در اطراف دندان ها برداشته شود و دندان ها بیشتر نمایان شوند و لبخند لثه ای از بین برود. با استفاده از این روش درمانی میتوانید نسبت لب به لثه را به طور قابل توجهی کاهش دهید و جذابیت لبخند خود را افزایش دهید. یکی دیگر از رایج ترین روش هایی که برای درمان لبخند لثه ای استفاده میشود کانتورینگ لثه است که به آن لیفت لثه نیز میگویند. روند درمانی کانتورینگ بسیار سایده است اما تاثیر بسیار زیادی بر جذابیت لبخند و اعتماد به نفس فرد متقاضی دارد.

با استفاده از این روش قطعا ارتفاع دندان  های شما افزایش یافته و هنگامی که لبخند میزنید دیگر لثه شما به مقدار زیادی دیده نمیشود و لبخند شما جذاب تر میشود. به همین علت تناسب لب به لثه و تقارن بیشتری ایجاد میشود تا یک لبخند کاملا زیبا و جذاب را تجربه کنید.

۸.عمل جراحی

یکی از آخرین راه حل هایی که برای درمان لبخند لثه ای استفاده میشود  عمل جراحی است. در صورتی که روش های دیگر تاثیری بر لبخند لثه ای نداشته باشد به ناچار پزشک اقدام به عمل جراحی میکند. اما این روش درمانی آخرین روشی است که میتوان به آن رجوع کرد. در جراحی پزشک با جا به جایی لثه و استخوان های فک، نحوه اتصال آن ها را تا حدی که دیگر هنگام لبخند لثه نمایان نشود تغییر می دهد.

این نوع درمان به افرادی پیشنهاد می شود که فک بالا و پایین آن ها با یکدیگر در توازن نباشد. اشخاص قبل از جراحی باید یک و یا دو اسکن از ناحیه مورد نظر خود تهیه کرده تا پزشک به طور دقیق متوجه شود که در کدام قسمت از فک و لثه رشد بیش از حد وجود داشته. شما در حین جراحی کاملا بیهوش شده و هیچ دردی را حس نمیکنید. در همین حین پزشک اقدام به حذف کردن استخوان های فک بالا کرده تا کاملا با فک پایین به توازن در بیاید.

پس از انجام جراحی به طور معمول فرد بین دو تا چهار روز باید در بیمارستان بستری بوده تا پزشک به طور دقیق و از نزدیک روند درمانی او را زیر نظر داشته باشد. طول درمان این نوع از درمان تقریبا بین شش تا دوازده هفته تخمین زده می شود و بین درمان ها نیازمند هزینه بیشتری بوده که در صورت داشتن بیمه کمک شایانی به شما در باز پرداخت هزینه ها خواهد شد.

فواید اصلاح لبخند لثه ای چیست؟

افزایش اعتماد به نفس در بیمار و بهبود زیبایی لبخند و اصلاح شکل دندان ها هنگام لبخند زدن از مزایای لبخند لثه ای است.

لبخند لثه ای امروزه جز درمان‌های پرطرفدار در بین افراد به شمار می‌رود. زیرا اصلاح طرح لبخند لثه ای باعث افزایش اعتماد به نفس و زیبایی برای حضور در اجتماع است. درمان لبخند لثه ای با روش‌های گوناگونی انجام می‌شود که انتخاب روش مناسب با توجه به شرایط بیمار با تشخیص دندانپزشک صورت می‌گیرد.

اصلاح لبخند لثه ای توسط دکتر شهاب الدین عزیزی بهترین متخصص جراحی فک ، صورت و دهان در تهران با بالاترین کیفیت ارائه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btnپشتیبانی پشتیبانی پشتیبانی