افتادگی بینی بعد از عمل

قطعا یکی از مهم‌ترین عنصرهای زیبایی صورت و چهره، بینی است. و کوچک‌ترین انحراف یا قوز و افتادگی در بینی بر کل زیبایی چهره تاثیر نامطلوبی می‌گذارد. یکی از مسائلی که باعث کاهش زیبایی بینی می‌شود افتادگی نوک بینی است.

افتادگی نوک بینی که به آن اصطلاحا پتوز گفته می‌شود، عارضه‌ای است که در آن زاویه بین لب و بینی از حد استاندارد کمتر شده و بینی فرد بلندتر نشان می‌دهد. این زاویه در افراد مختلف، در زنان و مردان متفاوت است. در خانم‌ها این زاویه بین ۹۵ تا نهایتا ۱۱۰ درجه است. و در مردان بین ۹۰ تا نهایتا ۱۰۰ درجه است. اگر بیشتر از این مقدار باشد اصطلاحا به بینی عروسکی یا فانتزی معروف است.

یکی از عوارض احتمالی بعد از جراحی بینی، افتادگی نوک بینی است. افتادگی نوک بینی باعث به هم ریخته شدن ظاهر بینی و نارضایتی افراد می شود. بنابراین در صورت بروز این عارضه سریعاً برای درمان و بهبود آن اقدام می کنند.اما علت افتادگي بيني بعد از جراحي چیست؟ افتادگی نوک بینی بعد از جراحی، مشکل شایعی است که در جراحی‌های غیر اصولی دیده می‌شود. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که جراح بدون توجه به جنس بینی و با استفاده از تکنیک‌های قدیمی، تنها به کاهش حجم غضروف بینی در نوک بپردازد. در چنین شرایطی استحکام نوک بینی کم شده و با گذشت زمان دچار افتادگی خواهد شد.

افتادگی بینی بعد از عمل بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی به دو عامل اصلی وابسته است:

  • عدم رعایت و مراقبت‌ های بعد از عمل به شکل درست
  • چگونگی جراحی

این دو علت افتادگی بینی عمل شده هستند. پزشک از طریق معاینه و درخواست عکس افتادگی بینی بعد عمل برای درمان اقدام می کند.

علائم افتادگی نوک بینی

گاهی اوقات تشخیص افتادگی نوک بینی کار دشواری نبوده و با مشاهده آویزان بودن سوراخ‌های بینی می‌توان به این مسئله دست یافت. این افتادگی سبب کشیده نشان داده شدن بینی می‌شود. اما در برخی مواقع شاید زیباجو از افتادگی نوک بینی خود اطلاعی نداشته باشد و تنها از داشتن بینی با ارتفاع زیاد یا قلابی شکل گله دارد. ریشه اصلی این مشکل پتوز بینی است. در واقع زیباجو قدرت تشخیص عیب بینی خود را ندارد ولی از ظاهر بینی احساس رضایت نمی‌کند.

از دیگر علائم افتادگی نوک بینی می‌توان به اخلال در سیستم تنفسی اشاره کرد. نوک بینی بیمار وقتی به سمت پایین متمایل می‌شود با مسدود کردن راه تنفسی، کیفیت عملیات دم و بازدم را کاهش می‌دهد.

همچنین پایین انداختن سر هنگام مطالعه، راه رفتن، کار کردن و سایر موارد مشابه سبب افتادگی نوک بینی می‌شود. در صورتی که زیباجو تا زمان مشخص شده از چسب بینی استفاده نکند نیز شاهد افتادگی نوک بینی خواهد بود. مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات هم باعث تشدید این عارضه ناراحت کننده می‌شود.

علت افتادگی نوک بینی بعد از جراحی

افتادگی نوک بینی می تواند ناشی از عوامل زیادی باشد.

شایع ترین آنها شامل غضروف بیش از حد اطراف بینی، افزایش سن، عدم استحکام غضروف و حتی حوادث آسیب زا است.

همچنین، کشیدن عضله در نوک بینی ممکن است باعث افتادگی ظاهر شود. در واقع افتادگی نوک بینی در سن بالا به مرور زمان اتفاق می‌افتد. و در افراد میزان افتادگی متفاوت است. البته موضوع بحث این مقاله افتادگی نوک بینی بعد از عمل جراحی است. که این مسئله به دو دلیل عمده اتفاق می افتد.

اول اینکه جراحی بینی به خوبی انجام نشده است. و یا شاید از تکنیک‌های قدیمی عمل جراحی که به اصطلاح به آن‌ها جراحی‌های کاهشی می‌گویند، استفاده شده است.

دوم اینکه مراقبت‌های لازم قبل و خصوصا بعد از جراحی به وسیله خود شخص بیمار انجام نشده است. و باعث شده است نتایج خوبی از جراحی بینی نگیرند. نمونه ای از این مراقبت‌ها شامل: پایین انداختن سر بعد از جراحی از طرف جراح بینی بسیار نهی می‌شود، عدم استعمال دخانیات و…

افتادگی بینی بعد از عمل

ترمیم افتادگی نوک بینی

به طور کلی ترمیم افتادگی نوک بینی به دو روش امکان پذیر است:

  1. رفع افتادگی نوک بینی با عمل زیبایی: این روش در صورت رعایت توصیه‌های ذکر شده در این مقاله دائمی می‌باشد.
  2. رفع افتادگی نوک بینی با روش‌های دیگر: لیفت بینی با استفاده از نخ و یا فیلر بینی با استفاده از ژل سبب رفع افتادگی نوک بینی می‌شود. لازم به ذکر است این روش موقتی بوده و بعد از گذشت ۶ ماه تا یکسال نیاز به ترمیم مجدد دارد.

جراحی افتادگی نوک بینی چگونه انجام می‌شود؟

برای تغییر موقعیت و تقویت نوک بینی افتاده اغلب نیاز به عمل زیبایی بینی است. که در بیشتر موارد شامل تقسیم عضله سپتی کاهنده و سپس محکم کردن غضروف‌های نوک بینی برای حمایت محکم در بالای بینی است.

یکی از محکم‌ترین تکیه‌گاه‌های بینی، تیغه بینی است. هنگامی که این قسمت صاف است، احتمالاً بهترین لنگر را برای قرار دادن نوک بینی بر روی آن قرار می‌دهد. می‌توان از بخیه‌ها برای اتصال انتهای تیغه بینی به غضروف‌های نوک بینی استفاده کرد. موقعیت جدید نوک بینی را می‌توان قبل از جراحی تعیین کرد و معمولاً جراح می‌تواند به موقعیتی نزدیک به این هدف دست یابد. گاهی اوقات سپتوم بیش از حد فلاپی است و ممکن است نیاز به اضافه کردن پیوندهای اضافی مانند پیوند پخش‌کننده یا پیوند اکستنشن سپتوم دمی باشد.

رفع افتادگی نوک بینی بدون جراحی

افتادگی نوک بینی بدون عمل که به آن جراحی نوک بینی با بی حسی هم گفته می‌شود به دو روش انجام می‌گیرد.

  • اصلاح افتادگی نوک بینی با بی حسی موضعی با نخ
  • اصلاح افتادگی نوک بینی با بی حسی موضعی با فیلر

در اصلاح افتادگی نوک بینی با بی حسی موضعی با نخ، متخصص با استفاده از نخ‌های جذبی مخصوص نوک افتاده بینی را با کشش نخ، بالا می‌برد.

اصلاح افتادگی نوک بینی با بی حسی موضعی با فیلر، با تزریق اسید هیالورونیک یا همان ژل می‌باشد که برای افتادگی نوک بینی، استفاده می‌شود. از معایب این روش می‌توان نیاز به تمدید بعد از دوره ۱ الی ۲ ساله ذکر کرد و از مزایای این روش‌ها، نداشتن دوره نقاهت، سریع بودن، بدون تورم و درد بدون را می‌توان عنوان کرد.


نتیجه گیری

یکی از مهم ترین اقداماتی که می توانید قبل از عمل بینی انجام دهید این است که در خصوص تخصص و مهارت پزشک پرس و جو داشته باشید. مهارت و توانمندی پزشک جراح باعث می شود که با به روز ترین تکنیک ها و آگاهی فراوان جراحی بینی انجام دهد و نوک بینی بعد از عمل دچار افتادگی نشود. مهمترین عامل جلوگیری از افتادگی نوک بینی بعد از جراحی، رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی است. در این مطلب علت افتادگي بيني بعد از جراحي و عوامل موثر بر آن را توضیح دادیم امیدوارم برایتان مفید واقع شود. فراموش نکنید که با دکتر شهاب الدین عزیزی بهترین جراح فک و صورت در تهران شما میتوانید با خیال راحت از گرفتن بهترین نتیجه ممکن جراحی بینی خود را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btnپشتیبانی پشتیبانی پشتیبانی